Programma

Bij Beleef Schaijk draait alles om beleving en ervaren. Beleef dit jaar de kick-off van de officiële zomer, verpakt in een geweldig feest midden in het centrum van Schaijk met een gezellige festivalsfeer! Wat kun je allemaal verwachten tijdens Beleef Schaijk? Hieronder alles in de welbekende notendop. Daaronder vind je nog meer informatie in tekst. Zien we jou ook op 18 en 19 juni?

Eten, drinken, ontmoeten

Foodtrucks met de meest uiteenlopende hapjes en gerechten. Een heerlijke speciaalbiertuin met diverse lokale speciaalbierbrouwers, verschillende barretjes en gezellige zitjes. Heel veel mogelijkheden dus om elkaar te ontmoeten, bij te kletsen, naar muziek te luisteren, te feesten en te genieten van al het moois wat het Beleef Schaijk programma te bieden heeft…

Kinderprogramma
Beleef Schaijk is bij uitstek een familie-dorpsfeest. Iedereen, jong en oud, is welkom en er wordt dus ook voor veel kindervermaak gezorgd op zaterdag en zondag. Zo is er een kinderplein met een Sweeper XXL, een opblaasklimtoren, de scouting is erbij, een schot-meter en “BeleefLand”. Ook Docus de Das zal een bezoek brengen aan ons feest, de brandweer komt een vette demonstratie geven en “Heel Schaijk Bakt” is er weer bij natuurlijk. Tot slot kun je je ook opgeven voor een echte DJ-Workshop, hoe cool is dat!

 • Heel Schaijk Bakt
  Het lekkerste onderdeel van Beleef Schaijk! Heel Schaijk Bakt! Hier kun je alle creativiteit kwijt in een heuse taart!
  Check de ticketpagina voor meer informatie.
 • DJ/Producer school
  Ben jij tussen de 8 en 15 jaar en vind je het leuk om een DJ workshop te volgen? Pak dan je kan op zondag 19 juni bij Beleef Schaijk.
  We bieden 2 rondes aan om aan deel te nemen. Kosten: € 5,- voor deelname aan de workshop (excl. entree voor het festivalterrein).
  – 1. 13.30 – 15.00 uur
  – 2. 15.30 – 17.00 uur
  Vol = Vol. Check de ticketpagina voor meer informatie.

Muziekfeest
Een feest zonder muziek is geen feest. Zowel op zaterdag (tot in de late uurtjes!) als op zondag staat het programma vol met muziek en ook hier, voor ieder wat wils. Goede DJ’s waar je volledig los kan gaan, ijzersterke cover bands waar je heerlijk op kan dansen en natuurlijk onze Schaijkse trots Lijn99 zal er zijn voor een sfeervolle middag op zondag. Zouden we nog bijna vergeten te melden dat we Sterre Koning hebben weten te strikken, die samen met Waylon op dit moment in de Nederlandse hitlijsten staat.

Reünie & Historisch Schaijk
Ken ik jou niet ergest van? Bende gij d’r enne van….? Dat zullen we heel vaak horen tijdens de reünie op zaterdag. Nostalgisch oude foto’s bekijken, een mooie wandeling met gids van de Heemkundekring, herinneringen ophalen en ook weer zoals bij de eerste editie, “Petje op, Petje af”. We hopen dat er veel oud Schaijkenaren een kijkje komen nemen en lekker blijven plakken.

Inschrijven voor de historische wandeling is mogelijk via onze ticketpagina.

Kunst & Cultuur
Over oud Schaijkenaren gesproken, straat-theater-artiest Leo Dirks heeft dit weekend niet één, niet twee, niet drie, nee zelfs vier verschillende acts voor ons in petto. Zowel op zaterdag als op zondag zal hij het publiek vermaken op zijn eigen wijze. Wat na deze editie van Beleef Schaijk misschien wel het langst bijblijft, is het enorme kunstwerk wat ter plekke gecreëerd zal worden. Hoe we dat gaan doen? Laten we zeggen dat heel bijzonder wordt op zondag…

Fun Walk op Vaderdag!
Op zondag vindt ook de Fun Walk plaats “Beleef Natuurlijk Schaijk”. Dit keer dus geen run, maar een wandeling voor jong en oud waar we de Schaijkse polder zullen ontdekken. De perfecte start van Vaderdag en dus je Beleef Schaijk zondag! Dus hop hop, trek je wandelschoenen aan, trek die ouwe pa van je uit bed en ga lekker aan de wandel. Vertel ‘m er maar bij dat er ook biertjes zijn bij de finish, misschien helpt dat ;). We hebben een grote en kleine ronde van 4,5 km en circa 8 km) met allerlei activiteiten onderweg. Starten is mogelijk tussen 10.00 en 11.00 uur. De entree is via de normale ingang van het festivalterrein. Let op: trek schoenen aan die vies mogen worden want het wordt een echt avontuur. Check de ticketpagina voor meer informatie.