Win tickets met ludieke actie voor Beleef Schaijk ’21!

SCHAIJK – Wat één groot feest had moeten worden werd, tot zover bekend, een jaar uitstel voor de organisatie van Beleef Schaijk. De verschillende werkgroepen waren al sinds de herfst al weer druk aan de slag met de organisatie van het feest dat in het weekend van 20 en 21 juni 2020 had moeten plaatsvinden.

‘Door het Coronavirus moeten we sowieso een jaar extra wachten tot we mogen uitpakken met het vervolg op het eerste dorpsfeest dat we in 2019 hebben mogen organiseren met veel Schaijkenaren samen’, zegt Joost Geurts van Kessel. De organisatie van Beleef Schaijk zegt zelf niet bij de pakken te gaan neerzitten en is al weer bezig met de mogelijkheden uit te stippelen voor volgend jaar.

‘De datum is in ieder geval al bekend, namelijk 19 en 20 juni 2021! De kick-off van de zomer’, zegt Mark Steetsel.’We hopen natuurlijk op mooi weer, net als het op dit moment is. Het is schrijnend om te zien dat het nu precies zo’n mooi weer is op het moment dat eigenlijk het feest had moeten losbarsten.’

Samen met de werkgroepen was het bestuur druk bezig om wederom een spektakel neer te zetten. ‘De tenten en alle andere faciliteiten waren al zo goed als geregeld toen het Coronavirus toesloeg, vertelt Roland Schouten. Gelukkig hadden we nog niets contractueel vast liggen!’ Het doet veel branches pijn en had ook ons financieel gezien flink pijn kunnen doen. Gelukkig bleef dat nu uit en kunnen we volgend jaar dus verder’.

Omdat alles op dit moment stil ligt heeft het bestuur een ludiek idee uitgewerkt en zullen zij in Schaijk een herinnering van de laatste editie van Beleef Schaijk plaatsen in het centrum. ‘Zo’n visuele herinnering brengt het evenement onder de aandacht en laat men terug gaan naar de tijd dat hier op deze plek een geweldig mooi feest was met een mooie sfeer!’ aldus Tobias Lange.

‘Het feest vorig jaar duurde natuurlijk 2 dagen lang maar qua beleving was zaterdagavond met de opening van het centrum en de feestavond natuurlijk genieten! We waren binnen de kortste keren uitverkocht en de run op de tickets was enorm’, vertelt Luuk van Heereveld trots.

Om mensen alvast warm te maken voor de komende editie heeft het bestuur naast die mooie visuele herinnering een leuke actie eraan toegevoegd. ‘Jazeker, iedereen die op de foto gaat met met zijn/haar beste vriend(in) op het plein voor het doek (natuurlijk met inachtneming van de 1,5 meter regel), deze op Facebook plaatst én Beleef Schaijk erin tagt, maakt kans op 4 x 2 exclusieve weekendtickets!’ zegt Mark. De winnaars worden binnen enkele weken bekend gemaakt via social media, vertellen de heren. 

Iedereen die het lastig vindt om via social media een foto in te sturen mag deze ook in de brievenbus doen bij Tobias Lange, roepen ze gekscherend. Maar gemeend wordt het wel, want het adres volgt. Als men zijn/haar naam, telefoonnummer en foto in de brievenbus doet bij Tobias (Runstraat 7, 5374 AA Schaijk) dan komt dat helemaal goed! Dus lukt het niet via social media? Dan kun je alsnog meedingen naar die leuke prijs en weet je zeker dat je geen moment hoeft te missen van het leukste dorpsfeest van het jaar op 19 en 20 juni 2021 in het centrum van Schaijk!