HET ONTSTAAN VAN BELEEF SCHAIJK?

Beleef Schaijk is een jaarlijks terugkerend dorpsevenement in het centrum van Schaijk ter vervanging van de traditionele braderie die de laatste jaren van haar bestaan een behoorlijke terugloop kende.

De braderie was voorheen een grote inkomstenbron voor vele verenigingen in het dorp waaronder Stichting carnaval de Moeslanden maar ook de diverse carnavalsclubs, buurt- en sportverenigingen.

Het evenement was de laatste jaren steeds moeilijker te organiseren, er ontstond een terugloop van het aantal bezoekers, leverde nauwelijks meer iets op en paste niet meer in het straatbeeld van het mooie nieuwe centrum van Schaijk.

In 2019 is ons mooie vernieuwde centrum opgeleverd.Om dit niet geruisloos voorbij te laten gaan hebben Stichting Natuurlijk Schaijk en Stichting carnaval de Moeslanden de koppen bij elkaar gestoken en het initiatief genomen om een feestelijk evenement te organiseren om het nieuwe centrum van Schaijk officieel te openen.

De eerste editie van BELEEF SCHAIJK was één groot succes!

HET DOEL VAN BELEEF SCHAIJK
Een nieuwe traditie neerzetten in de vorm van eenjaarlijks terugkerend evenement in het centrum van Schaijk voor jong en oud.
Sociaal en laagdrempelig (toegankelijk voor iedereen).
Een weekend lang plezier beleven met elkaar.
Non-profit (eventuele winsten komen ten goede van de diverse Schaijkse verenigingen zodat deze hun activiteiten kunnen blijven ontplooien voor de jeugd).

DE KRACHT VAN BELEEF SCHAIJK
Voor en door Schaijkenaren.Georganiseerd door ±150 vrijwilligers.
Sociaal, laagdrempelig, non-profit.
Toegankelijk voor Jan en alleman.
Eventuele verdiensten vloeien naar de diverse verenigingen (notarieel vastgelegd).
Jaarlijks blijven verrassen met een groot aanbod kunst & cultuur, muziek, sport & spel en uiteraard heerlijk lokaal bourgondisch eten en drinken.
Ontvangst nieuwe inwoners van Schaijk met een warm welkom door Stichting Natuurlijk Schaijk.
Gedragen door tientallen lokale sponsors.